1. خانه
  2. حاضر نشدن در دادگاه و شرایط آن | تبعات عدم حضور در جلسات چیست
حاضر نشدن در دادگاه و شرایط آن | تبعات عدم حضور در جلسات چیست

حاضر نشدن در دادگاه و شرایط آن | تبعات عدم حضور در جلسات چیست

  • ۱۴۰۳-۰۲-۰۴
  • 0 لایک
  • 3408 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

بعد از ارائه دادخواست برای رسیدگی به یک شکایت به دادگاه و بررسی اولیه آن، زمانی برای رسیدگی به آن در حضور هر کدام از طرفین دادخواست انجام می‌شود. در هر دادخواست یک طرف دعوی متهم یا خوانده و طرف دیگر شاکی یا خواهان است که حاضر نشدن در دادگاه برای هرکدام از آن‌ها تبعاتی دارد. البته روشی قانونی وجود دارد که در آن نیازی به حضور متهم و شاکی در دادگاه، حداقل در مراحل اول دادرسی نیست و آن گرفتن یک وکیل مجرب است. در این شرایط وکیل وظیفه رسیدگی به امور را دارد و در زمان بررسی و دادگاه‌های اولیه به جای موکل خود در دادگاه حضور پیدا می‌کند. برای مشاوره حقوقی تلفنی رایگان در این زمینه با ما تماس بگیرید.

در چه شرایطی حضور در دادگاه الزامی است؟

گرفتن وکیل برای عدم حضور در دادگاه و رسیدگی به جریان پرونده بهترین راهی است که هر دو طرف دعوی می‌توانند از آن استفاده کنند اما گاهی‌اوقات علی‌رغم وجود وکیل و حضور آن در جلسات رسیدگی به شکایت حضور هر دو طرف دعوی نیز مورد نیاز است و حاضر نشدن در دادگاه به استناد حضور وکیل تبعاتی دارد.

 

 

یکی از مهم‌ترین شرایطی که حضور دو طرف دعوی علاوه بر وکلای آن‌ها را الزامی می‌کند، در زمان صدور ابلاغیه است. در واقع دادگاه برای بررسی بهتر شکایت یکی از طرفین یا هر دو طرف را احضار می‌کند. در صورتیکه علی‌رغم اقدام قانونی هرکدام از طرفین از طریق حاضر نشدن در دادگاه اختلالی در روند رسیدگی به پرونده ایجاد کنند، رای به نفع طرف دیگر صادر می‌شود.

تبعات حاضر نشدن در دادگاه متهم

خوانده یا متهم در مراحل رسیدگی نهایی به شکایت باید در دادگاه حضور داشته باشد، مخصوصا در دعاوی کیفری یا جرایمی مانند قتل که علاوه بر اظهارات وکیل نیاز به صحبت‌های خود متهم نیز هست، فرد باید در زمان گفته شده در دادگاه حضور داشته باشد. در صورت عدم حضور خوانده با دلیل موجه رای برعلیه او به صورت غیابی صادر می‌شود و شرایط اعتراض برای او دشوار خواهد بود. البته در شرایطی که دلیلی موجه برای حاضر نشدن در دادگاه وجود داشته باشد، مثلا فوت یکی از اقوام درجه یک مانند همسر، پدر یا مادر خوانده، آسیب و مشکلی جدی که مانع حضور متهم در دادگاه شود و… وکیل می‌تواند درخواست به تعویق انداختن جلسه صدور رای را داشته باشد. پیشنهاد میکنیم مقاله های وکیل کیفری و وکیل چک را مطالعه کنید و یا با با در تماس باشید.

مشکلاتی که عدم حضور وکیل در دادگاه ایجاد می‌کند

مطابق قانون وکلای خواهان یا خوانده در تمام جلسات رسیدگی به دعوی و شکایت آن‌ها باید در دادگاه حضور داشته باشند و حاضر نشدن در دادگاه برای آن‌ها نیز علاوه بر طرفین دعوی تبعاتی به همراه دارد. عدم حضور وکیل در دادگاه اگر با دلیلی موجه اثبات نشود تبعاتی مانند در نظر گرفتن جلسه مجدد برای رسیدگی به شکایت، عدم امکان اعتراض به رای صادر شده و نهایتا تعقیب نظامی و در مواردی لغو یا تعلیق پرونده وکالت برای مدت مشخصی را به دنبال دارد. برای مشاوره حقوقی رایگان با وکلای مجرب با ما تماس بگیرید.

البته در صورتیکه وکیل بتواند با دلیلی موجه عدم حضور خود در دادگاه را اثبات کرده و این دلیل را به طور کتبی در پرونده به ثبت برساند، امکان درخواست برای جلسه مجدد رسیدگی به پرونده وجود خواهد داشت. معمولا دلایلی مانند اتفاقات خارج از اختیار، آسیب فیزیکی به وکیل یا همزمانی با دادگاهی دیگر ممکن است از نظر دادگاه موجه باشند.

 

 

Witness wide Article 201602231702

 

تبعات حاضر نشدن در دادگاه برای شاکی

طرف دیگر در تمامی دعاوی حقوقی خواهان یا شاکی است که در بیشتر پرونده‌ها نیازی به حضور مستقیم او در دادگاه نیست. تنها در مواردی که توضیحات وکیل برای دادگاه کافی نباشد یا نیاز به توضیحی مستقیم از سمت خواهان باشد ممکن است ابلاغیه حضور شاکی در جلسه دادرسی برای او صادر شود که در این شرایط شاکی موظف به حضور در دادگاه می‌باشد.

حاضر نشدن در دادگاه برای خواهان نیز تبعاتی دارد، مخصوصا در شرایطی که ابلاغیه برای او صادر شده باشد این تبعات بیشتر می‌شوند. از تبعات این اتفاق می‌توان به عدم فرصت اعتراض به رای درصورت نارضایتی از آن، در جریان قرار نگرفتن از روند پرونده و… اشاره کرد.

مشورت با افراد آگاه، راهکار ساده جلوگیری از شکست در دعاوی حقوقی

ایجاد مشکل برای بیشتر افراد در روند رسیدگی به یک دعوی حقوقی به دلیل ناآگاهی از قوانین است، بنابراین به منظور جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر است پیش از اقدام برای دادخواست و شرکت در دعاوی با افراد آگاه مشورت کرد. یکی از بهترین راه‌ها برای مشاوره در مورد مسائل حقوقی و قانونی استفاده از خدمات سایت مشاوران حقوقی می‌باشد، در این سایت خدماتی مانند مشاوره حقوقی رایگان برای راحتی استفاده و ارتباط با مشاورین و وکلا وجود دارند.

۴/۵ - (۱ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید