1. خانه
  2. وکیل کیفری | شرح وظایف و ویژگی‌های وکیل خوب در این زمینه
وکیل کیفری | شرح وظایف و ویژگی‌های وکیل خوب در این زمینه

وکیل کیفری | شرح وظایف و ویژگی‌های وکیل خوب در این زمینه

  • ۱۴۰۳-۰۶-۲۲
  • 0 لایک
  • 3207 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

 شاید در بسیاری از پرونده‌ها، نیازی به حضور وکیل نباشد و فرد بتواند شخصا روند رسیدگی به پرونده را پیگیری کند اما حساسیت دعاوی کیفری و اهمیت نتیجه آن در سرنوشت افراد به حدی است که بدون حضور یک وکیل کیفری مجرب، احتمال پیروزی در آن‌ها بسیار کم خواهد بود که این مسئله بعلت پیچیدگی بالای این نوع از دعاوی می‌باشد.

انواع دعاوی

دعوی دادخواستی است که توسط یک شخص، برعلیه شخصی دیگر به مراجع قانونی داده می‌شود و براساس آن مرجع، موظف است به درخواست شاکی رسیدگی کرده و احتمال جرم را بررسی کند. دعاوی مطرح شده در دادگستری دو نوع کلی کیفری و حقوقی دارند که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را داشته و مجازات نهایی آن‌ها نیز متفاوت می‌باشد. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی تلفنی رایگان با ما در ارتباط باشید.

 

 

دعاوی حقوقی

اولین دسته دعاوی، دعاوی حقوقی هستند که در آن فرد دچار خسارت شده است. این خسارت ممکن است مالی بوده یا نسبت به حقوق و مسائل شخصی باشد مانند خرید و فروش یک ملک یا مسائل مربوط به حضانت فرزندان بعد از طلاق والدین. در این دعاوی، خواهان برای جلوگیری از خسارت دادخواستی مبنی بر مسائل مورد نظر خود را به دادگاه ارائه می‌کند تا رسیدگی به آن‌ها، بصورت قانونی انجام شود.

دعاوی حقوقی مجازات چندانی ندارند و رای آن‌ها معمولا با تعیین تکلیف مال یا امور شخصی خواهان به اتمام می‌رسد.

دعاوی کیفری

دسته بعدی دعاوی یا دعاوی کیفری اما پیچیده‌تر هستند. در این دعاوی، شخصی که محکوم می‌شود، مجرم شناخته شده و مطابق قانون و بسته به نوع جرم مجازات می‌شود. رسیدگی به هرکاری که از نظر قانون جرم محسوب شود، توسط دادسراهای دعاوی کیفری انجام می‌شود.

بررسی یک پرونده کیفری گاهی‌اوقات سال‌ها زمان می‌برد و در بیشتر آن‌ها روند رسیدگی طولانی است، با توجه به پیچیدگی این دعاوی، بیشتر پرونده‌های کیفری نیاز به یک وکیل کیفری ماهر دارند، در غیراینصورت احتمال شکست در آن‌ها بالا خواهد بود.

اهمیت حضور وکیل کیفری در دعاوی

همان‌طور که گفته شد، دعاوی کیفری جز پیچیده‌ترین دعاوی هستند که تقریبا در تمام آن‌ها نیاز به حضور یک وکیل کیفری است. اهمیت حضور وکیل در اینگونه دعاوی به حدی است که به متهمانی که توانایی گرفتن وکیل نداشته باشند، امکانات انجام این کار داده می‌شود. وکیل نقش مهمی در دعاوی کیفری ایفا می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوره حقوقی رایگان در ارتباط باشید.

آگاهی علمی و عملی

آگاهی علمی وکیل کیفری نسبت به موضوع پرونده از نظر آشنایی با ماده قانون‌ها بیشتر از اشخاص عادی است، همچنین تجربه بالاتر در رسیدگی به پرونده‌های کیفری باعث می‌شود که وکیل برای مقابله با هر پیشامدی آمادگی داشته باشد که این مسئله احتمال شکست در دادگاه را کاهش می‌دهد.

بخصوص در جرایمی که مجازات‌های سنگین مانند حبس ابد، اعدام یا قصاص دارند حضور یک وکیل خوب برای حضور در مرحله رسیدگی به پرونده و تحقیقات بجای متهم الزامی است.

pic 3105 40189591 0 14144527 1000

 

وظایف یک وکیل کیفری

مجازاتی که برای جرایم کیفری در نظر گرفته می‌شود معمولا با جان، مال و حتی آبروی افراد ارتباط مستقیم دارد، در این جرایم کوچک‌ترین نکا‌ت نیز در روند پرونده تاثیر دارند و می‌توانند از وارد شدن هرگونه ضررو زیان به فرد جلوگیری کنند. پیدا کردن این نکات و استفاده از آن‌ها در دادگاه رسیدگی، وظیفه وکیل کیفری می‌باشد.

تنظیم شکواییه

در دعاوی کیفری یکی از مهم‌ترین بخش‌ها تنظیم شکواییه است. بخش مهمی از نتیجه دادگاه اولیه به شکواییه مطرح شده از سمت دو طرف دعوا بستگی دارد، بنابراین تنظیم آن باید توسط یک وکیل مجرب و کاردان انجام شود.

حضور در دادگاه و دفاع از موکل

دیگر وظیفه وکیل کیفری حضور در دادگاه و رسیدگی به روند پرونده بجای موکل است. بخصوص در صورتیکه موکل در زندان باشد، حضور وکیل برای دفاع از حقوق و اثبات بی‌گناهی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. دعاوی کیفری معمولا در یک دوره بررسی می‌شوند و درصورتیکه فرد نتواند از حق خود دفاع کرده و رای نهایی صادر شود، امکان دفاع و به جریان انداختن مجدد دعوا وجود ندارد. بعبارت دیگر، پرونده‌های کیفری معمولا یک بار رسیدگی می‌شوند و وکیل تنها یکبار فرصت دفاع از موکل خود را دارد.

ویژگی‌های یک وکیل کیفری خوب

اما پیدا کردن یک وکیل کیفری خوب و مجرب کار ساده‌ای نیست. با توجه به ضرورت تسلط وکیل در اینگونه پرونده‌ها بهتر است برخی ویژگی‌ها در زمان انتخاب وکیل در نظر گرفته شوند.

دقت و تسلط به موضوعات

یک وکیل کیفری خوب، دقت بالایی به موضوعات مطرح شده توسط موکل داشته و با تسلط کافی به انواع پرونده‌های کیفری موضوع مورد بحث را به خوبی تحلیلی می‌کند. بنابراین از صحبت‌های اولیه وکیل و نظرات وی در مورد پروند می‌توان تا حدی به تبحر او پی برد.

 

وقت شناس

در پرونده‌های کیفری، سرعت عمل وکیل در ارائه مدارک و اسناد برای دفاع از موکل، تاثیر زیادی در پیروزی و تعیین نتیجه دادگاه دارد. این ویژگی‌ را می‌توان از وقت‌شناسی وکیل در ملاقات‌ها تشخیص داد.

آشنا با تغییرات قوانین

قوانین مدنی، با توجه به شرایط جامعه مرتبا تغییر کرده و اصلاحاتی در آن‌ها صورت می‌گیرد، یک وکیل کیفری خوب و کاربلد باید با تغییرات قوانین آشنایی کامل داشته باشد.

داشتن وکیل کاردان، شرط پیروزی در دعاوی کیفری

هرچند پیچیدگی دعاوی کیفری نسبت به سایر دعاوی بیشتر است اما در صورت حضور یک وکیل حرفه‌ای، شانس پیروزی در دعوا بسیار زیاد خواهد بود. سایت مشاوران حقوقی با برخورداری از بهترین وکلا، خدماتی مانند مشاوره حقوقی رایگان به صورت تلفنی را به شما ارائه می‌کند، اگر درگیر یک پرونده کیفری هستید، حتما به این سایت مراجعه کنید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید