1. خانه
  2. وظایف و اهمیت وکیل طلاق
وظایف و اهمیت وکیل طلاق

وظایف و اهمیت وکیل طلاق

  • ۱۴۰۳-۰۲-۰۴
  • 0 لایک
  • 2420 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

گاهی در طول زندگی مشترک اتفاقاتی رخ می‌دهد که زوجین تصمیم می‌گیرند از یکدیگر جدا شوند. طلاق ممکن است به درخواست یکی از زوجین باشد و یا به صورت توافقی انجام شود. در هر صورت مشورت با وکیل طلاق برای آشنایی با مراحل قانونی طرح دادخواست و سایر اقدامات قانونی الزامی است. وکیل طلاق از وکلای پایه یک دادگستری است و مدافع حقوق خانواده می‌باشد.

پرونده طلاق در دادگاه خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرد و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حضور وکیل در دادگاه برای دفاع از حقوق موکل و احقاق حقوق وی ضروری است.

 

وکیل طلاق چه وظایفی بر عهده دارد؟

وکیل طلاق فردی است که در حوزه خانواده و مسائل مربوط به خانواده دارای تخصص و تجربه می‌باشد. حال در این بخش می‌خواهیم چند مورد از وظایف وکیل خانواده را برشماریم.

  • در قانون مدنی اولین وظیفه وکیل خانواده و وکیل طلاق تلاش برای برقراری سازش میان زوجین می‌باشد. وظیفه وکیل طلاق تنها طرح دادخواست طلاق و پیگیری پرونده برای دریافت حکم طلاق نیست. در بسیاری از موارد وکیل طلاق قادر است با طرح مسائل و توافقاتی میان زوجین، آنها را از تصمیم به طلاق منصرف نماید. بدین ترتیب ابتدا پیش از هر اقدامی وکیل طلاق موظف است علت اصلی مشکل را پیدا کند و در صورت امکان مشکل موجود را حل نماید.
  • از دیگر وظایف وکیل طلاق راهنمایی موکل برای طرح دادخواست طلاق می‌باشد. وکیل طلاق با استفاده از مهارت و تجربه قادر است بهترین و موثرترین دادخواست را تنظیم نماید تا در مرحله دادرسی مقبول واقع شود. اگر دادخواست کامل و درست نباشد در مرحله دادرسی رد خواهد شد.
  • در خصوص پرونده‌های طلاق در بیشتر مواقع طرفین دعوا تمایلی ندارند در کنار یکدیگر حضور یابند، به همین دلیل وکیل موظف است مطابق با وکالت نامه‌ای که از موکل خود دارد در جلسات دادگاه حاضر شود و سپس جزئیات جلسه را به موکل خود اطلاع دهد. وکیل طلاق در قبال موکل خود مسئول است و باید پرونده را در جهت موفقیت موکل خود پیش ببرد.
  • همانگونه که اشاره شد پرونده‌های طلاق از حساسیت و پیچیدگی بالایی برخوردار است و بار روانی بسیاری برای طرفین پرونده دارد. به همین دلیل از دیگر وظایف وکیل طلاق کمک به سریع‌تر شدن روند رسیدگی به پرونده و صدور حکم نهایی است. وکیل می‌تواند با ارائه مدارک لازم قاضی را برای صدور حکم یاری کند و نتیجه پرونده هر چه سریع‌تر مشخص شود.

 

وکیل برای طلاق

 

انواع طلاق و نقش وکیل طلاق در رسیدگی به پرونده

درخواست طلاق ممکن است به صورت توافقی و با رضایت زوجین طرح شود و یا از طرف یکی از زوجین مطرح گردد. در هر یک از شرایط نحوه رسیدگی به پرونده کمی متفاوت خواهد بود که در ادامه به طور کامل به این موضوع خواهیم پرداخت.

  • طلاق توافقی: در این نوع از طلاق زوجین تصمیم می‌گیرند با انجام یک سری توافقات از یکدیگر جدا شوند. توافقات ممکن است بر سر مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، جهیزیه و … باشد. دلیل الزام حضور وکیل طلاق در این نوع از طلاق انجام توافقات صحیح است. در طلاق توافقی نباید حق هیچ یک از زوجین پایمال شود. ممکن است یکی از زوجین برای طلاق از حقوق مادی و معنوی خود بگذرد. اما با کمک وکیل طلاق می‌تواند به از حق خود دفاع نماید و متضرر نشود. توافقات باید بر اساس قانون انجام شود و حقوق مادی زن و حقوق معنوی مرد رعایت گردد. نمونه دادخواست طلاق توافقی را می‌توانید با کلیک بر روی لینک مشاهده نمائید.
  • درخواست طلاق از طرف زن: درخواست طلاق از طرف زن معمولا با مشکلاتی همراه است و مراحل سخت‌تری دارد. به همین دلیل راهنمایی وکیل خانواده در طرح دادخواست، قبول دادخواست از سوی دادگاه و موفقیت پرونده بسیار موثر خواهد بود. زمانی که زن بخواهد درخواست طلاق نماید باید مدارکی را برای اثبات عدم توانایی مرد برای ادامه زندگی و مدیریت آن به دادگاه ارائه دهد. در غیر اینصورت دادخواست طلاق در اولین مراحل دادرسی رد می‌شود. همچنین وکیل طلاق برای به اجرا گذاشتن مهریه و مطالبه آن دادخواست لازم را تنظیم خواهد نمود و از حقوق مادی زن دفاع می‌نماید.

دلایلی که زن می‌توانید بر اساس آن دادخواست طلاق را مطرح نماید عبارتند از:

  • عدم پرداخت نفقه از سوی مرد به مدت ۶ ماه یا بیشتر از آن
  • ازدواج مجدد بدون اطلاع و رضایت زن اول
  • اعتیاد شدید و وارد کردن زیان مالی و جانی به خانواده
  • داشتن شغلی که مایه بی آبرویی خانواده باشد
  • بد خلقی و رفتار نامناسب با زن
  • غیب به مدت چهار سال و عدم مراجعه به منزل

 

  • درخواست طلاق از طرف مرد: قانون برای مرد شرایط ساده‌تری برای طرح دادخواست طلاق تعیین نموده است و مرد می‌تواند با پرداخت حقوق مادی زن از جمله نفقه، مهریه و … زن را طلاق دهد. در صورتیکه بتواند ثابت کند که زن از وی تمکین نکرده است، از پرداخت نفقه معاف می‌شود اما مهریه باید به طور کامل به زن پرداخت شود. در این شرایط وکیل طلاق می‌تواند موکل خود را برای جمع آوری مدارک مورد نیاز راهنمایی کند. لازم به ذکر است که مهریه جزو حقوق قطعی زن است و در هر صورت باید به زن پرداخت شود. تنها در صورتی مهریه نصف می‌شود که زن باکره باشد.

اهمیت مشورت با وکیل طلاق در مشاوره حقوقی

مشورت با وکیل طلاق و انتخاب وی برای رسیدگی به پرونده برای دفاع از حقوق موکل اهمیت زیادی دارد. اهمیت مشورت با وکیل عبارتند از:

  • بسیاری از مردم از مراحل قانونی رسیدگی به پرونده و نحوه طرح دادخواست اطلاعی ندارند و شاید ندانند که برای طرح دادخواست طلاق یا به اجرا گذاشتن مهریه باید از چه طریق اقدام نمایند. وکیل طلاق با استفاده از تجربه و تخصص خود بهترین راه حل را به موکلین خود پیشنهاد می‌دهد و آنها را در تمامی مراحل رسیدگی به پرونده راهنمایی می‌نماید.
  • زوجی که به دلیل مشغله کاری و یا عدم تمایل به ملاقات فرد مقابل نمی‌خواهد در دادگاه حاضر شود، می‌تواند به وکیل خود وکالت دهد تا وکیل به جای او در جلسات دادگاه شرکت نماید. در صورتی که هر یک از زوجین توانایی مالی کافی برای انتخاب وکیل را نداشته باشد، قاضی با استفاده از بودجه دادگاه برای وی وکیل تسخیری در نظر می‌گیرد تا از وی در دادگاه دفاع نماید.
  • بهترین فردی که می‌تواند در خصوص پرونده‌های طلاق زوجین را راهنمایی کند وکیل طلاق است. زیرا وکیل طلاق در این زمینه تجربه و تخصص بالایی دارد و بهترین فرد برای مشاوره حقوقی می‌باشد.

اگر برای انتخاب وکیل یا طرح هر گونه دادخواست طلاق دچار تردید هستید می‌توانید با مشاوره حقوقی ما در تماس باشید و راهنمایی لازم را دریافت نمائید.

۴.۷/۵ - (۱۶ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید