1. خانه
  2. مراحل طلاق توافقی (با حضور و یا بدون وکیل) چقدر طول می‌کشد؟
مراحل طلاق توافقی (با حضور و یا بدون وکیل) چقدر طول می‌کشد؟

مراحل طلاق توافقی (با حضور و یا بدون وکیل) چقدر طول می‌کشد؟

  • ۱۴۰۳-۰۶-۲۲
  • 0 لایک
  • 3746 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

طلاق گرفتن کار کوچک و راحتی نیست. علاوه بر روند عاطفی جدایی از همسر، طلاق فرایند حقوقی دشواری دارد که می‌تواند نگرانی‌های بسیار زیادی را از مسائل مالی گرفته تا حضانت فرزندان به همراه داشته باشد. این روند ممکن است مدت‌ها طول بکشد و برای شما و همسرتان بسیار طاقت‌فرسا باشد.

بااین‌حال، طلاق توافقی این امکان را برای شما فراهم می‌کند که روند جدایی سریع‌تر و با چالش کمتری صورت بگیرد و درنتیجه، آسیب ناشی از طلاق نیز کاهش پیدا کند. در ادامه با و روند حقوقی آن بیشتر آشنا می‌شوید. همچنین به پاسخ این سوال که طلاق توافقی چقدر زمان می‌برد نیز خواهیم پرداخت اما قبل از آن لازم است بدانید طلاق توافقی به چه نوع طلاقی گفته می‌شود.

طلاق توافقی چیست؟

قبل از پرداختن به مراحل طلاق توافقی لازم است با این نوع طلاق آشنا شوید. طلاق توافقی به این معناست که زوجین برای جدایی در مورد همه مسائل حقوقی و امور مالی و غیرمالی ازجمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و قرار ملاقات با آن‌ها و جهیزیه با یکدیگر به تفاهم رسیده باشند. در این شرایط، دادگاه تمام موارد توافق شده را می‌پذیرد و آن را در رای دادگاه ثبت می‌کند. برای مثال شما و همسرتان تصمیم می‌گیرید که بچه‌ها نزد کدام‌یک از شما زندگی کند و والد دیگر چگونه می‌تواند با فرزندانش ملاقات داشته باشد.

در طلاق توافقی، حق اعتراض، تجدیدنظر و فرجام‌خواهی از روند طلاق حذف می‌شود و به همین دلیل این نوع طلاق سریع‌تر انجام می‌گیرد. یکی از شرایط طلاق توافقی این است که برای ثبت موارد موردتوافق، لازم است فرمی به نام فرم توافق زوجین را تکمیل کنید و در آن راجع به حقوق مالی از قبیل اجرت‌المثل، نفقه، نحله، مهریه و حقوق غیرمالی از قبیل حضانت فرزند مشترک، توافقات میان خود و همسرتان را ثبت کنید. طلاق توافقی مزایای متعددی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الزام مشاوره برای زوجین و کمک به آن‌ها برای حل اختلاف و درنتیجه تصمیم‌گیری بهتر در مورد طلاق
  • کوتاه بودن فرایند انجام طلاق
  • کاهش درگیری و تنش میان زوجین و تاثیرات منفی طلاق بر کودکان
  • کاهش مراجعه‌های مکرر به دادگاه و عدم نیاز به تشکیل پرونده‌های متعدد
  • کاهش هزینه‌های طلاق

ازآنجایی‌که اخیرا دریافت مشاوره برای زوجینی که می‌خواهند به‌صورت توافقی جدا شوند الزامی شده است، مهم‌ترین ایراد این نوع طلاق، برطرف شده است. در گذشته به دلیل روند بسیار سریع طلاق توافقی، افرادی که به دلیل اختلافات کوچک و قابل‌حل از یکدیگر طلاق گرفته بودند بعد از طی شدن مراحل از تصمیم خود پشیمان می‌شدند اما با الزامی شدن جلسات مشاوره، شما می‌توانید تمام سعی خود را برای نجات ازدواج انجام دهید و در مورد وجود یا عدم وجود امکان سازش با همسرتان، به اطمینان خاطر برسید.

افسردگی و ضربه های روحی به فرزندان، یکی از نتایج طلاق می باشد.

 

مراحل طلاق توافقی چیست؟

اگرچه طلاق توافقی ساده‌تر و کم‌دردسرتر از انواع دیگر طلاق است اما این نوع جدایی نیز مراحل مشخصی دارد که باعث می‌شود زوجین در مورد تصمیم خود زمان بیشتری بگذارند و در مورد آن بیشتر فکر کنند. یکی از تمهیداتی که برای طلاق عاطفی در نظر گرفته شده است، لزوم انجام مشاوره برای زوجینی است که می‌خواهند به‌صورت توافقی جدا شوند. بنابراین، مراحل طلاق توافقی شامل مراحل زیر است:

  1. در سامانه تصمیم طلاق ثبت‌نام کنید و تاریخ و مرکز مشاوره موردنظر خود را برای دریافت مشاوره انتخاب کنید.
  2. پس از برگزاری جلسات مشاوره درصورتی‌که اختلاف میان شما و همسرتان حل نشد و همچنان تصمیم به جدایی داشتید، گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره دریافت می‌کنید.
  3. در این مرحله لازم است به دادگاه مراجعه کنید و قاضی با بررسی نظر مشاور، گواهی عدم امکان سازش را برای شما صادر خواهد کرد.
  4. پس از دریافت گواهی تا سه ماه فرصت دارید که با همراه داشتن این گواهی به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنید تا طلاق اجرا و ثبت شود. این آخرین مرحله از مراحل ثبت طلاق توافقی است.

اگر می‌خواهید در مورد مراحل طلاق توافقی اطلاعات بیشتر و کامل‌تری کسب کنید می‌توانید از خدمات مشاوره طلاق توافقی تلفنی بهره‌مند شوید. این خدمات به اندازه مشاوره حقوقی تلفنی رایگان برای شما مزایا دارند و می‌توانند شما را در فرایند حقوقی و پیچیده طلاق راهنمایی کنند.

 

مراحل طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟

سوال بسیاری از زوجینی که تصمیم به طلاق گرفته‌اند این است که مراحل طلاق توافقی چند روز طول می‌کشد؟ همانطور که مطرح شد برای انجام طلاق توافقی در مرحله اول مهم است که برای دریافت مشاوره اقدام کنید. برای این کار شما یا همسرتان می‌توانید مشخصات خود را در سامانه تصمیم طلاق ثبت کنید و در تاریخ موردنظر به مرکز مشاوره مراجعه کنید. جلسات مشاوره حداقل ۴۵ روزه و بین یک تا پنج جلسه است و تعداد جلسات نیز به شرایط شما و همسرتان و نظر مرکز مشاوره بستگی دارد.

پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق می‌توانید دادخواست طلاق را در دفتر خدمات قضایی ثبت کنید و برای ادامه مراحل طلاق توافقی، در تاریخ موردنظر به دادگاه مراجعه کنید. بنابراین، در پاسخ به این سوال که طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد لازم است بگوییم که به‌هرحال، اگرچه برای انجام مراحل طلاق توافقی، دریافت مشاوره الزامی است اما بااین‌وجود، طلاق توافقی به دلیل چالش‌های بسیار کمتر میان زوجین، سریع‌تر از انواع دیگر طلاق است. در پاسخ به این سوال که طلاق توافقی چقدر زمان می‌برد لازم به ذکر است که در کل، انجام مراحل طلاق توافقی به دو تا سه ماه زمان نیاز دارد.

کمک به زوجین برای حل اختلاف، یکی از مراحل طلاق توافقی است.

چه مدارکی برای مراحل طلاق توافقی الزامی است؟

برای انجام مراحل قانونی طلاق توافقی، در ابتدا لازم است برای مراحل درخواست طلاق توافقی اقدام کنید. بعد از انجام مشاوره و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنید. پس از انجام این کار، تاریخ رسیدگی به دادخواست طلاق به شما و همسرتان اطلاع داده خواهد شد تا در تاریخ موردنظر به دادگاه مراجعه کنید. مدارک موردنیاز برای انجام مراحل طلاق توافقی عبارت است از:

  1. اصل و کپی شناسنامه
  2. اصل و کپی کارت ملی
  3. سند ازدواج یا عقدنامه و کپی آن

از سوی دیگر، در صورت تایید طلاق توافقی توسط دادگاه و ارجاع شما به دفتر ثبت و ازدواج، لازم است بدانید برای اجرای صیغه عقد، در صورت باکره بودن زن، به همراه داشتن گواهی سلامت نیز ضروری است و این امر یکی از مراحل پزشکی قانونی برای طلاق توافقی است. همچنین، در صورت باکره نبودن، به همراه داشتن گواهی عدم بارداری لازم است. مراحل طلاق توافقی در دوران عقد نیز به همین شکل است.

 

انجام مراحل طلاق توافقی به وکیل نیاز دارد؟

برای انجام مراحل طلاق توافقی، الزام قانونی‌ای برای داشتن وکیل نیست و شما می‌توانید بدون وکیل طلاق توافقی اقدام به ثبت درخواست خود کنید. بااین‌حال، برخی از افراد شرایط خاصی دارند که ممکن است به دلیل این شرایط بخواهند شرایط و مراحل طلاق توافقی را با وکیل پیگیری کنند. برخی از این شرایط در ادامه مطرح شده‌اند:

  • ممکن است نگران این موضوع باشید که حضور در دادگاه، مسائل حیثیتی و شغلی شما را به خطر بیندازد و بنابراین می‌خواهید در جلسات دادگاه حضور داشته باشید.
  • اطلاعات حقوقی کافی ندارید و می‌خواهید مراحل طلاق توافقی با بهترین کیفیت ممکن انجام شود.
  • می‌خواهید زمان انجام مراحل طلاق توافقی را کاهش دهید.
  • به دلیل اختلافات شدیدی که با همسرتان دارید نمی‌خواهید با او در دادگاه روبرو شوید.

انجام آخرین مرحله از مراحل طلاق توافقی

فارغ از اینکه عدم حضور در دادگاه چقدر می‌تواند برای شما کمک‌کننده باشد، به‌هرحال، تصمیم به داشتن وکیل یک تصمیم کاملا شخصی است که تنها به عهده خود شماست. بااین‌حال، لازم است بدانید انجام مراحل طلاق توافقی بدون وکیل نیز امکان‌پذیر است و می‌تواند هزینه مالی کمتری نیز برای شما به همراه داشته باشد. بنابراین، بین مراحل طلاق توافقی بدون وکیل با مراحل طلاق توافقی با وکیل تفاوت چندانی وجود ندارد و تصمیم‌گیری در این مورد یک تصمیم‌گیری شخصی است.

درنهایت، طلاق می‌تواند تصمیمی بسیار دشوار و فرایندی بسیار پیچیده و زمان‌بر باشد. بااین‌حال، طلاق توافقی این امکان را برای شما فراهم کرده است که با تنش کمتر و سرعت بیشتری، روند جدایی را طی کنید. اولین مرحله از مراحل طلاق توافقی، دریافت مشاوره زوج است که این امر کمک می‌کند در مورد تصمیمی که گرفته‌اید بیشتر فکر کنید و تمام تلاش خود را برای نجات ازدواج انجام دهید. بااین‌حال، در صورت عدم امکان سازش، بقیه مراحل طلاق برای شما طی خواهد شد.

امتیاز شما به این مقاله
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید