1. خانه
  2. مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی
مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی

مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی

  • ۱۴۰۳-۰۶-۲۲
  • 0 لایک
  • 6326 نمایش
  • 1 دیدگاه

ازآنجایی‌که داشتن چک برگشتی در سوابق خود می‌تواند با محدودیت‌های زیادی ازجمله ممنوعیت گرفتن دسته‌چک جدید همراه باشد، رفع سوء اثر چک برگشتی یکی از رایج‌ترین مشکلات افرادی است که می‌خواهند دسته‌چک جدید بگیرند. البته ممنوعیت گرفتن دسته‌چک جدید تنها یکی از محدودیت‌های ناشی از داشتن چک برگشتی در سوابق است.

بر اساس قانون جدید چک، در این شرایط، فرد از بسیاری از خدمات ازجمله افتتاح حساب، دریافت کارت بانکی جدید یا تمدید کارت بانکی محروم می‌شود. به همین دلیل، رفع سوء اثر چک برگشتی اجتناب‌ناپذیر است. اگر می‌خواهید بدانید این امر چگونه انجام می‌شود در ادامه با ما همراه باشید و با مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی آشنا شوید اما قبل از آن لازم است بدانید رفع سوء اثر چک برگشتی چیست.

 

رفع سوء اثر چک برگشتی چیست؟

بدیهی است که برای نقد شدن چک، وجود وجه کافی در حساب شما به‌عنوان صادرکننده چک ضروری است. بااین‌حال، در برخی موارد و به دلایل مختلف ممکن است حساب بانکی شما مبلغ کافی برای پاس کردن چک را نداشته باشد و حساب بانکی پس از گذشت ۱۰ روز از تاریخ سررسید چک باز هم افزایش موجودی پیدا نکند. در این شرایط، چک صادرشده برگشت می‌خورد و این مسئله می‌تواند در سوابق شما اثری منفی داشته باشد زیرا ازنظر بانک فردی که چک را صادر کرده اما برای نقد شدن آن مبلغ کافی در حساب خود ندارد فردی بدحساب است. برای اطلاع از  مدت اعتبار چک برگشتی روی لینک کلیک کنید.

درنتیجه این مسئله، جریمه‌های متعددی ازجمله عدم امکان استفاده از چک جدید، عدم امکان افتتاح حساب جدید، عدم ارائه تسهیلات و غیره برای شما در نظر گرفته می‌شود که این محدودیت‌ها می‌توانند مشکلات متعددی برای شما ایجاد کنند. بنابراین، آنچه لازم است در این شرایط انجام دهید رفع سوء اثر چک برگشتی و درواقع، پاک کردن اثر چک برگشتی در سوابق خود است. اگرچه این کار راه‌های غیرقانونی متعددی دارد اما استفاده از آن‌ها می‌تواند مشکلات شما را بیشتر کند. به همین دلیل، مهم است که از راه‌های قانونی رفع سوء اثر چک برگشتی استفاده کنید که در ادامه با این راه‌ها آشنا می‌شوید.

مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی چیست؟

همانطور که مطرح شد رفع سوء اثر چک برگشتی اهمیت زیادی دارد و به شما کمک می‌کند که از مشکلات ناشی از داشتن چک برگشتی در سوابق خود رها شوید و همچنین، دسته‌چک جدید بگیرید. در ادامه با مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی در شرایط مختلف آشنا می‌شوید. می توانید با انواع چک بانکی و قوانین آن آشنا شوید.

رفع سوء اثر چک برگشتی در صورت وجود لاشه چک

در این شرایط، اولین روش رفع سوء اثر چک برگشتی این است که موجودی حساب خود را برای تامین وجه چک افزایش دهید. وقتی این کار را انجام دهید بانک تا سه روز کاری به دارنده چک از طریق مکاتبه اطلاع می‌دهد که موجودی حساب شما افزایش پیدا کرده است اما اگر فرد دارنده چک برای دریافت مبلغ به بانک مراجعه نکند، بانک مبلغ را در حساب تا یک سال نگه می‌دارد.

از سوی دیگر، اگر نمی‌خواهید موجودی حساب خود را افزایش دهید و با دارنده چک به توافق رسیده‌اید، در این شرایط، لازم است لاشه چک را به بانک ارائه دهید. بانک نیز به شما یک رسید می‌دهد و سپس فرایند رفع اثر چک برگشتی را برای شما انجام می‌دهد.

رفع سوء اثر چک برگشتی در صورت عدم وجود لاشه چک

اگر به هر دلیلی لاشه چک برگشتی را ندارید باز هم می‌توانید برای رفع سوء اثر چک برگشتی اقدام کنید. برای این کار، دارنده چک می‌تواند با مراجعه به دفتر اسناد رسمی رضایت خود را اعلام کند و درنتیجه دفتر اسناد رسمی به شما رضایت‌نامه‌ای را ارائه می‌دهد. وقتی این رضایت‌نامه را به بانک ارائه می‌دهید بانک برای رفع سوء اثر چک برگشتی اقدام می‌کند.

واریز مبلغ چک برگشتی به سپرده قرض‌الحسنه جاری

یکی دیگر از روش‌های رفع سوء اثر چک برگشتی، واریز مبلغ چک برگشتی به سپرده قرض‌الحسنه جاری و مسدود کردن آن به مدت ۲۴ ماه است که این روش زمانی می‌تواند انجام شود که شما لاشه چک برگشتی را ندارید و از سوی دیگر، فرد دارنده چک نیز نمی‌تواند برای تکمیل رضایت‌نامه به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند.

در این شرایط، شما می‌توانید مبلغ قیدشده بر روی چک برگشتی را در یک حساب قرض‌الحسنه جاری واریز کنید و از بانک بخواهید آن را تا زمان مشخص شدن وضعیت چک و حداکثر برای ۲۴ ماه مسدود کند. در این شرایط، بانک مکلف است که تا ۵ روز کاری به دارنده چک اطلاع دهد که مبلغ چک تامین وجه شده است. سپس، فرد دارنده چک می‌تواند برای برداشت وجه به بانک مراجعه کند.

ارائه حکم قضایی

اگر انجام هیچ‌یک از روش‌هایی که مطرح شد برای شما امکان‌پذیر نبود، می‌توانید از مراجع قضایی حکمی مبنی بر رفع سوء اثر چک برگشتی دریافت کنید و سپس آن را به بانک ارائه دهید. بانک مکلف است که پس از بررسی صحت‌وسقم حکم، برای انجام فرایند رفع سوء اثر چک برگشتی اقدام کند.

به اتمام رسیدن زمان انقضاء چک

آخرین روش از مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی، این روش است. درواقع، اگر برای روش‌های بالا اقدامی نکردید و از سوی دیگر، با محدودیت‌هایی که برایتان ایجاد شده است مشکلی نداشته باشید لازم است بدانید به اتمام رسیدن زمان انقضاء چک باعث می‌شود که سوء اثر چک برگشتی نیز از بین برود. این امر پس از گذشت سه سال از صدور گواهی عدم پرداخت اتفاق می‌افتد و منجر به رفع خودکار سوء اثر چک برگشتی در سیستم بانک مرکزی می‌شود.

 

رفع سوء اثر چک برگشتی چقدر طول می‌کشد؟

اگر از هر یک از روش‌های رفع سوء اثر چک برگشتی استفاده کردید و بانک فرایند رفع سوء اثر را آغاز کرد، پس از گذشت هفت تا ۱۰ روز کاری، این فرایند به اتمام می‌رسد. بااین‌حال، مهم است که پس از گذشت این چند روز به‌صورت آنلاین، وضعیت چک برگشتی خود را استعلام کنید. اگر هنوز رفع سوء اثر چک برگشتی پس از ۱۰ روز انجام نشده بود لازم است به بانک مراجعه کنید و مسئله را پیگیری کنید.

درنهایت، رفع سوء اثر چک برگشتی اهمیت زیادی دارد زیرا عدم انجام آن باعث دریافت جریمه‌های متعدد و قرار گرفتن در معرض محدودیت‌های مختلف است. در این مقاله با مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی آشنا شدید که همانطور که مطالعه کردید این مراحل بسته به اینکه از چه روشی استفاده می‌کنید متفاوت است. با صفر تا صد چک برگشتی و مجازات آن در قانون جدید و قدیم آشنا شوید و همچنین قانون چک را به طور کامل مشاهده کنید. اگر در مورد این مسئله سوالات دیگری دارید و با ابهاماتی روبرو هستید پیشنهاد می‌کنیم از خدمات  مشاوره حقوقی رایگان سایت مشاوران حقوقی استفاده کنید و به‌این‌ترتیب، سوالات و ابهامات خود را با مشاوران حقوقی زبده و متخصص در میان بگذارید.

۵/۵ - (۷ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

۱ دیدگاه

نظر دهید