1. خانه
  2.  توقیف حقوق برای مهریه چه زمانی نیاز است؟
 توقیف حقوق برای مهریه چه زمانی نیاز است؟

 توقیف حقوق برای مهریه چه زمانی نیاز است؟

در زمان جاری‌شدن عقد و تنظیم عقدنامه حقوق زن و مرد نسبت به هم مشخص می‌شود که یکی از آن‌ها پرداخت مهریه توسط مرد است، در این شرط مرد متعهد می‌شود که هر زمان زن درخواست دریافت مهریه خود را داشت، آن‌ را به طور کامل پرداخت کند. باتوجه به قانونی بودن این حق، برای دریافت راحت‌تر مهریه شرایطی مانند توقیف حقوق مرد برای تسویه مهریه وجود دارد. البته توقیف حقوق به منظور دریافت مهریه توسط زن شرایط خاصی دارد و برای اینکه مهریه از حقوق دریافت شود باید مراحل قانونی این کار طی شود. دریافت مهریه از طریق توقیف حقوق در هر شرایطی قابل انجام است و تنها به زمان طلاق محدود نمی‌شود. شما می توانید از مشاوره حقوقی رایگان تلفنی وکلای خبره این مراکز استفاده نمایید.

شرایط توقیف حقوق برای مهریه

دریافت مهریه توسط زن به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است، گاهی‌اوقات مرد بدون هیچ درگیری و نیاز به دعوی مهریه همسر خود را به طور کامل پرداخت می‌کند یا در شرایطی که توان مالی برای پرداخت یکباره مهریه را نداشته باشد با اثبات این موضوع به دادگاه، مهریه را قسط‌بندی می‌کند اما گاهی‌اوقات دریافت و پرداخت مهریه به سادگی انجام نشده و به دعاوی حقوقی کشیده می‌شود.

 

 

در این شرایط و بعد از به جریان افتادن پرونده دریافت مهریه توسط زن، دادگاه مدت مشخصی را برای پرداخت مهریه تعیین می‌کند، در این مدت برای اطمینان از پرداخت مهریه اقداماتی انجام می‌شود که یکی از آن‌ها توقیف حقوق برای مهریه و توقیف اموالی است که به نام مرد می‌باشند. شما می توانید با مطالعه مقاله گرفتن مهریه از پدر همسر اطلاعات خود را در این زمیته تکمیل نمایید.

توقیف حقوق کارمندان دولت

اولین حالت توقیف حقوق برای مهریه، زمانی است که مرد کارمند یکی از ارگان‌های دولتی باشد، البته ارگان‌های وابسته به دولت یا نیمه‌دولتی هم در این دسته قرار می‌گیرند. در مورد توقف حقوق کارمندانی و کسر مهریه از آن شرایط کارمند اهمیت زیادی دارد. در صورتیکه کارمند دارای همسر و فرزند باشد به عبارت دیگر ازدواج دوم داشته باشد، مبلغ کمتری از حقوق او بابت مهریه همسر قبلی کسر می‌شود اما در صورتیکه کارمند مجرد و بدون فرزند باشد میزان کسری بیشتر است.

البته کارمندانی که در جریان پرونده پرداخت مهریه ازدواج مجدد داشته باشند می‌توانند بعد از ازدواج برای کاهش مبلغ کسری از حقوق برای مهریه، به دادگاه درخواستی ارائه کنند.

توقیف حقوق بازنشستگان

توقیف حقوق برای مهریه در شرایط بازنشستگی نیز اتفاق می‌افتد، در این شرایط قانون بخشی از حقوق مرد را برای پرداخت مهریه همسر در زمان طلاق توقیف می‌کند که در این مورد نیز میزان دقیق آن بسته به شرایط فرد است. در مورد بازنشستگان این مسئله در نظر گرفته می‌شود که به دلیل سن بالاتر احتمال بروز مشکل و بیماری برای آن‌ها وجود دارد و بخشی از حقوق باید برای این مسائل در نظر گرفته شود.

توقیف حقوق کارمندان نظامی

در مورد توقیف حقوق برای مهریه در شرایطی که مرد استخدام یکی از ارگان‌های نظامی باشد بسته به شرایط قوانین متفاوت است. توقیف حقوق برای همسر این افراد تنها زمانی امکان‌پذیر که کشور در شرایط جنگ و درگیری نباشد. در چنین شرایطی این نکته در نظر گرفته می‌شود که برای رفاه حال مرد حین انجام وظیفه حقوق باید به صورت کامل پرداخت شود.

 

 

توقیف حقوق در شرایط پوشش توسط بهزیستی

در نهایت آخرین نوع حقوق که در دعاوی توقیف حقوق برای مهریه مطرح می‌شود، حقوق افرادی است که جز مستمری‌گیران محسوب شده یا تحت پوشش ارگان‌هایی مانند بهزیستی یا کمیته امداد هستند. در صورتی که فرد تحت پوشش هرکدام از ارگان‌های امدادی مانند بهزیستی یا کمیته امداد امام باشد نمی‌توان حقوق او را توقیف کرد و مهریه از روش‌های دیگر قابل دریافت می‌باشد. آسیب دیدگان ناشی از حوادث، معلولین، از کار افتادگان، زندانیان و خانواده آن‌ها و… در این گروه قرار می‌گیرند.

آیا کل میزان حقوق برای مهریه توقیف می‌شود؟

در جریان پرونده‌های توقیف حقوق برای مهریه، یکی از نگرانی‌های مهم میزان و مبلغ توقیف شده از حقوق است. همان‌طور که گفته شد، با در نظر گرفتن ارگانی که مرد در آن استخدام شده و فعالیت می‌کند، شرایط بررسی متفاوت است. در بیشتر ارگان‌های دولتی در صورت تجرد مرد یک سوم و درصورت تاهل یا داشتن فرزند، یک چهارم حقوق برای مهریه کسر می‌شود.

اهمیت مشاوره در دعاوی مربوط به مهریه

علی‌رغم اینکه دعاوی مربوط به مهریه در ظاهر ساده به نظر می‌رسند اما پیچیدگی‌های خود را دارند و در صورت عدم آشنایی با قوانین حقوقی مربوط به این موضوع، امکان شکست در آن‌ها یا طولانی شدن روند نتیجه‌گیری وجود دارد. برای حل سریع دعاوی مهریه بهتر است که پیش از هر اقدامی با یک وکیل یا مشاور حقوقی صحبت کرد. در سایت مشاوران حقوقی خدمات زیادی برای انجام راحت این کار در نظر گرفته شده که یکی از آن‌ها امکان مشاوره حقوقی تلفنی رایگان است.

۳/۵ - (۲ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید