1. خانه
  2. شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی
شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی

شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی

  • ۱۴۰۳-۰۱-۳۱
  • 2 لایک
  • 3191 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

ممنوع الخروجی چه معنایی دارد؟

تمامی افراد برای خروج از کشور خود و سفر به کشورهای دیگر دنیا آزاد هستند. اگر فردی تمام مدارک لازم برای خروج از کشور مانند ویزا، گذرنامه و بلیط را در اختیار داشته باشد می‌تواند از تمامی مرز‌های زمینی، آبی و هوایی کشور خارج شود. تنها در صورتی می‌توان مانع خروج یک نفر از کشور شد که با حکم قانونی ممنوع الخروج شده باشد. یکی از انواع ممنوع الخروجی، ممنوع الخروج کردن افراد به علت داشتن بدهی است. در این مطلب با شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی آشنا می‌شویم.

 

انواع مختلف ممنوع الخروجی به علت بدهی

ممنوع الخروجی به علت بدهی در انواع مختلفی مانند بدهی بانکی، بدهی مهریه، بدهی به شخص حقوقی و بدهی مالیاتی وجود دارد. در هریک از انواع ممنوع الخروجی به علت بدهی باید به مراجع متفاوتی برای گرفتن این حکم مراجعه کرد. صدور حکم ممنوع الخروجی کار ساده‌ای نیست و باید دلایل محکم و مستندی برای صدور این حکم توسط مرجع مربوطه وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی تمام انواع ممنوع الخروجی به علت بدهی می‌پردازیم. اگر سوالی در این خصوص دارید با مشاوره رایگان حقوقی از سایت مشاوران حقوقی مطرح کنید.

ممنوع الخروجی به علت بدهی به شخص حقوقی

اگر شخصی هر نوع بدهی مالی، چه نقد و یا غیر نقد به شخص دیگری داشته و شخص طلبکار نسبت به گرفتن تاییدیه بدهی او به خود از طریق دادگاه اقدام کرده باشد؛ تا زمانی که بدهی مالی خود را به طلبکار پرداخت نکرده ، امکان خروج از کشور را ندارد و ممنوع الخروج است. برای رفع این نوع ممنوع الخروجی از کشور دو راه‌حل وجود دارد:

  • پرداخت بدهی به طلبکار: راه‌حل اصلی و ساده این مشکل، پرداخت بدهی به طلبکار است. در صورت پرداخت بدهی، بدهکار می‌تواند حکم ممنوع الخروجی خود را باطل کند و از کشور خارج شود
  • جلب رضایت طلبکار: بدهکار می‌تواند بدون پرداخت بدهی و با جلب رضایت طلبکار نسبت به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام کند. در صورت وجود بیش از یک طلبکار در پرونده، بدهکار باید رضایت تمام طلبکاران را برای لغو حکم ممنوع الخروجی جلب کند

شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی بانکی

بانک مرکزی کشور با در اختیار داشتن لیست بدهکاران بانکی نسبت به ممنوع الخروجی آن‌ها اقدام می‌کند. بانک مرکزی افراد حقیقی یا حقوقی، مدیران شرکت‌های دولتی و خصوصی که از بانک‌ها وام گرفته و نسبت به پرداخت آن‌ها اقدام نکرده و یا تاخیری در پرداخت قسط‌های آن‌ها اتفاق افتاده است را شناسایی و آن‌ها را ممنوع الخروج می‌کند. این افراد با پرداخت قسط‌ها و بدهی‌های خود به سیستم بانکی می‌توانند حکم ممنوع الخروجی به علت بدهی را لغو کنند.

ممنوع الخروجی به علت بدهی مالیاتی

تمام افرادی که به سیستم مالیاتی کشور دارای بدهی باشند به موجب ماده ۱۷ قانون گذرنامه توسط دولت ممنوع الخروج هستند. تفاوتی از نظر حجم بدهی مالی به سازمان مالیات برای ممنوع الخروجی افراد وجود ندارد و تمام افرادی که بدهی مالیاتی دارند به صورت خودکار ممنوع الخروج می‌شوند.

در صورت بدهی زیاد مالیاتی ممکن است از صدور گذرنامه برای این افراد جلوگیری شود. مانند تمام حکم‌های ممنوع الخروجی به علت بدهی، برای رفع این مشکل افراد با پرداخت بدهی خود به طلبکار که در این مورد دولت است می‌توانند از کشور خارج شوند. باید توجه داشت که در صورت بدهی مالیاتی، هیچ راه دیگری جز پرداخت مالیات برای خروج از کشور به‌صورت قانونی وجود ندارد.  شما می توانید با صفر تا صد چک برگشتی و مجازات آن در قانون جدید و قدیم آشنا شوید برای این منظور روی لینک کلیک کنید.

شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی مهریه

23

شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی مهریه مانند شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی به افراد حقیقی است و تفاوتی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت این حکم آن است که زوجه برای گرفتن حکم ممنوع الخروجی زوج باید مهریه خود را به‌اجرا گذاشته تا زوج به زوجه بدهکار شود. سپس زوجه باید نسبت به احراز بدهی زوج در دادگاه اقدام کرده و حکم ممنوع الخروجی زوج را بگیرد.

حکم ممنوع الخروجی تا چه زمانی اعتبار دارد؟

در صورت صدور حکم ممنوع الخروجی توسط دادگاه، این حکم تا شش ماه دارای اعتبار است و در صورتی که بعد از آن نیز بدهی فرد پرداخت نشده باشد، قابلیت تمدید دارد. این حکم بعد از صدور، تا ۲۰ روز مهلت اعتراض در دادگاه تجدیدنظر را دارد. بعد از شش ماه در صورت عدم تمدید توسط طلبکار یا طلبکاران، حکم به‌صورت خودکار از سیستم حذف می‌شود.

چه نهادهایی مسئول صدور ممنوع الخروجی هستند؟

چندین نهاد در کشور می‌توانند حکم ممنوع الخروجی به علت بدهی را صادر کنند. با توجه به نوع جرم یا بدهی فرد، نهاد صادرکننده ممنوع الخروجی می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه به نهادهایی که در صدور حکم ممنوع الخروجی مسئول هستند اشاره می‌کنیم:

  • دادسرا: اولین نهادی که اجازه صدور حکم ممنوع الخروجی را دارد دادسرا است. اگر در دادسرا شخص متهم شناخته شود و دادستان تشخیص دهد که حضور یا عدم حضور شخص متهم در کشور می‌تواند در روند پرونده مالی یا جنایی تاثیرگذار باشد، نسبت به صدور این حکم اقدام می‌کند
  • اداره ثبت: افراد برای ثبت هر نوع بدهیی که دارای سند رسمی است به اداره ثبت مراجعه می‌کنند و در همین اداره می‌توانند برای ممنوع الخروجی فرد بدهکار درخواست صادر کنند
  • سازمان تامین اجتماعی، اداره دارایی و بانک مرکزی: نهادهای دولتی می‌توانند برای جلوگیری از خروج بدهکاران وام بانکی، بدهکاران مالیاتی و بدهکاران بیمه، حکم ممنوع‌الخروجی صادر کنند.

 

 

در چه شرایطی نمی‌توان بدهکار را ممنوع الخروج کرد؟

تنها در شرایطی که فرد بدهکار برای درمان یک بیماری صعب العلاجی که عدم امکان درمان آن در کشور ثابت شده است، درخواست خروج از کشور را داشته باشد؛ مجوز سفر اضطراری موقت از سوی دادگاه برای فرد صادر می‌شود و مشمول حکم ممانعت از خروج نمی‌شود. برای استعلام چک برگشتی و اطلاعات مربوط به آن روی لینک کلیک کنید.

استعلام ممنوع الخروجی

در صورتی که فکر می‌کنید به علت بدهی یا دلایل دیگر ممنوع الخروج شده‌اید و یا می‌خواهید قبل از سفر ممنوع الخروجی خود را چک کنید، می‌توانید به سامانه اینترنتی املاک کشور مراجعه کرده و شرایط ممنوع الخروجی خود را بررسی کنید. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان با ما تماس بگیرید.

ممنوع الخروجی به علت بدهی از دیدگاه طلبکاران و بدهکاران

در این مطلب تمام شرایط ممنوع الخروجی به علت بدهی را بیان کردیم و سعی کردیم شما را در مواجه با این مشکل حقوق راهنمایی کنیم. در صورتی که هریک از شرایط ذکر شده در بالا را به‌عنوان طلبکار دارید؛ می‌توانید با ممنوع الخروج کردن فرد بدهکار از خروج فرد از کشور جلوگیری کنید. همچنین اگر به‌عنوان یک بدهکار ممنوع الخروج شده‌اید، می‌توانید با پرداخت بدهی یا جلب رضایت طلبکار از کشور خارج شوید.

امتیاز شما به این مقاله
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید