1. خانه
  2. صدور و وصول سفته
صدور و وصول سفته

صدور و وصول سفته

سفته یکی از اسناد مالی رایج در بازار است که استفاده از آن نیازمند رعایت قوانین و اصولی است. از جمله این اصول می‌توان به این اشاره کرد که در سفته حتما باید تاریخ صدور نوشته شود. همچنین در حین نگارش سفته باید به بار حقوقی آن نیز توجه داشته باشید. اگر قصد دارید که درباره فرآیند صدور و وصول سفته اطلاعات جامعی کسب کنید تا در آینده و در حین صدور یا وصول آن به مشکل بر نخورید، این مطلب را از دست ندهید.  اگر در مورد این مسئله سوالات دیگری دارید و با ابهاماتی روبرو هستید پیشنهاد می‌کنیم از خدمات  مشاوره حقوقی رایگان سایت مشاوران حقوقی استفاده کنید و به‌این‌ترتیب، سوالات و ابهامات خود را با مشاوران حقوقی زبده و متخصص در میان بگذارید.

آشنایی با سفته و موارد استفاده از آن

سفته یکی از اسناد مالی شناخته‌شده و رایج است که در قانون تجارت نیز به رسمیت شناخته می‌شود. این سند در برخی قوانین به عنوان فته طلب نیز شناخته می‌شود و با استفاده از آن، صادرکننده سفته متعهد می‌شد که مبلغ مشخص‌شده در سفته در مهلت زمانی تعیین‌شده یا هر زمان دیگری که به صورت توافقی تعیین می‌‎شود را به طور کامل در وجه گیرنده حواله کند.

در گذشته استفاده از سفته رواج بسیاری داشت. در حالی که در حال حاضر، بیشتر مردم از دسته چک به عنوان سند مالی خود استفاده می‌کنند. اما این به این معنا نیست که سفته محبوبیت خود را از دست داده است و دیگر کاربردی ندارد. بلکه در بسیاری از موارد مانند فرآیندهای استخدامی از آن استفاده می‌شود. پیشنهاد میکنیم با انواع چک بانکی و قوانین آن آشنا شوید.

 

 

در واقع، بیشتر از یک سند تجاری برای حواله وجه، در حال حاضر از سفته برای کارهایی مانند حسن انجام کار استفاده می‌شود. به این صورت که برای استخدام در یک شرکت، شما باید مبلغی را به عنوان حسن انجام کار در سفته ذکر کرده و به کارفرما تحویل دهید.

آیا سفته دارای انواع گوناگون است

شاید با شنیدن دو کلمه انواع سفته سوالاتی برای شما ایجاد شوند. نکته‌ای که در این باره وجود دارد این است که سفته انواع خاصی ندارد و تنها دو نوع سفته به طور کلی در قانون وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به دو سفته تنزیلی و سفته مفقودی اشاره کرد.

در برخی موارد، گیرنده سفته برای دریافت وجه خود نمی‌تواند تا موعد سفته صبر کند. این در حالی است که او می‌تواند در موعد دلخواه خود سفته را تبدیل به وجه کند. اما این کار باعث می‌شود که به‌جای مبلغ ذکر شده در سفته، مبلغ کمتری را بتوان تبدیل به وجه کرد.

سفته مفقودی برای شرایطی است که دارند سفته، آن را گم می‌کند و باید با مراجعه به دادسرا، مشخصات سفته را اعلام کند تا آن سفته باطل شود. این در حالی است که دارنده باید در همان حال اعلام مفقودی کند و صادرکننده ملزم است که سفته جدیدی را به همان مبلغ به او پرداخت کند.

مواردی که در حین صدور و وصول سفته باید به آن‌ها توجه کرد

 اگر قصد صدور و وصول سفته را دارید، ابتدا باید درباره موارد مختلف این سند مالی بدانید. یک سفته موارد مختلفی را شامل می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به صادرکننده، گیرنده، تاریخ، مبلغ و موارد دیگری اشاره کرد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.  برای مشاوره رایگان حقوقی کلیک کنید.

صادرکننده و گیرنده سفته کیست؟

صضادرکننده سفته به فردی گفته می‌شود که سفته را تعهد می‌کند. صادرکننده سفته و شخصی که سفته در وجه او است، همان صادرکننده سفته نام دارد. در ادامه نوبت به گیرنده سفته می‌رسد که سه نوع گیرنده در صدور و وصول سفته وجود دارد..

از جمله انواع گیرنده در سفته‌‍‌ها می‌توان به شخص، وجه حامل و حواله اشاره کرد. گیرنده شخص، این است که صادرکننده با توجه به شرایط و هدف، سفته را به صدور در وجه فرد دریافت‌کننده سفته را می‌نویسد. در وجه حامل نیز به این گفته می‌شود که هر کسی که سفته را در اختیار داشته باشد، صاحب آن تلقی می‌شود. حواله نیز به این صورت است که اختیار انتقال سفته توسط گیرنده به هر کسی می‌تواند داده شود.

تاریخ ذکر شده در سفته

در حین صدور و وصول سفته باید به این مورد توجه داشته باشید که سه نوع تاریخ در سفته وجود دارد. اولین نوع عندالمطالبه است که باید این کلمه در سفته ثبت شود. با نگارش این کلمه، سفته در هر بازه‌ای از زمان، امکان نقد شدن دارد.

سفته با ذکر تاریخ مشخص، سفته‌ای است که در آن تاریخی مشخص برای واریز وجه در نظر گرفته می‌شود و دارنده می‌تواند پس از آن زمان برای دریافت وجه خود اقدام کند. در آخر، تاریخ به رویت سفته وجود دارد که به این صورت است، اگر تاریخی در سفته درج نشود، تاریخ رویت سفته، تاریخ پرداخت آن به‌شمار می‌رود.

 

 

قوانین مختلف درباره صدور و وصول سفته

قوانین مختلفی درباره صدور سفته وجود دارد. اما سه ماده قانونی وجود دارند که بسیاری با آن‌ها آشنایی دارند و ماده‌های ۳۰۷، ۳۰۸ و ۳۰۹ از جمله این ماده‌ها هستند. ماده ۳۰۷ به این صورت است که سفته یک سند مالی تلقی می‌شود که امضاکننده تعهد می‌کند مبلغی را بسته به تاریخ سفته، به شخص گیرنده پرداخت کند.

بر اساس قانون ماده ۳۰۸، باید نوشتن سفته به شکلی کاملا قانونی باشد. به این معنا که در سفته علاوه بر مهر و امضا، باید تاریخ صدور نیز ذکر شود و همچنین گیرنده وجه، تاریخ پرداخت و مبلغی که باید پرداخت شود را به طور دقیق در آن بیان کند. در غیر این صورت سفته باطل می‌شود.  برای آشنایی بیشتر با  صفر تا صد چک برگشتی و مجازات آن کلیک کنید.

قانون ۳۰۹ یکی دیگر از قوانین مهم برای صدور سفته است که باید به آن توجه کرد. بر اساس این قانون، سفته باید به صورت کاملا قانونی و اصولی اجرا شود. این نحوه اجرا نیز موارد مختلفی را شامل می‌شود که یکی از آن‌ها نحوه پرداخت سفته است.

یک نکته مهم درباره ارزش قیمتی سفته

سفته یکی از اسناد مالی نام‌آشنا در بازار است و در موارد مختلفی مانند حسن انجام کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته‌ای که درباره سفته وجود دارد این است که سفته‌ها با ارزش‌های قیمتی متفاوتی در بازار وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به سفته‌های ۵ میلیون و ۱۰ میلیون تومانی اشاره کرد. بر اساس تبصره‌های قانونی، در حین صدور و وصول سفته باید تمام مراحل بر اساس قوانین سفته طی شوند و در غیر این صورت، سفته فاقد اعتبار خواهد بود. می‌توانید سوالات خود را با متخصصین سایت مشاوران حقوقی مطرح کنید و به‌این‌ترتیب مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید