1. خانه
  2. دادخواست اعتراض ثالث چیست | نمونه و شرایط و نحوه تنظیم داد خواست
دادخواست اعتراض ثالث چیست | نمونه و شرایط و نحوه تنظیم داد خواست

دادخواست اعتراض ثالث چیست | نمونه و شرایط و نحوه تنظیم داد خواست

  • ۱۴۰۳-۰۲-۰۵
  • 0 لایک
  • 3185 نمایش
  • 0 دیدگاه ها

بعد از صدور حکم در دادگاه، نتیجه آن باید در حضور طرفین دعوا خوانده شده و هر دو طرف در جریان حکم و چگونگی آن باشند اما در برخی از دعاوی حکم صادر شده ممکن است علاوه بر طرفین دعوا، شخص سومی را نیز درگیر کند، به عنوان مثال در دعاوی خرید و فروش ملک دارای مستاجر، نتیجه دادگاه ضرر و زیانی به وی وارد کند. در این شرایط دادخواست اعتراض ثالث به شخص سوم کمک می‌کند که از ضرر احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کرده و از منافع خود دفاع کند. مشاوره رایگان حقوقی در این زمینه میتواند تمام سوالات و ابهامات شما را رافع کند به این منظور برای روند هر چه بهتر با ما تماس بگیرید.

انواع دادخواست اعتراض ثالث

همان‌طور که گفته شد اگر رای دادگاه به‌گونه‌ای باشد که علاوه بر خواهان و خوانده، شخص سومی نیز دچار ضرر و زیان شود و حکم بدون حضور او و بصورت غیابی صادر شود؛ این امکان را دارد که با استفاده از دادخواست اعتراض ثالث از حقوق خود دفاع کرده و نسبت به رای صادر شده دادخواست تجدید نظر ارائه کند. وظایف و ویژگی‌های وکیل خوب در این زمینه را در مقاله وکیل کیفری لینک شده مطالعه نمایید.

 

 

دادخواست اصلی

در صورتیکه حکم دادگاه شخصی بغیر از دو طرف دعوا را درگیر کرده و این شخص از حکم اطلاعی نداشته باشد، در زمان اجرای حکم می‌تواند درخواست اعتراض خود را به دادگاه ارائه کند. این دادخواست باید بصورت رسمی به دادگاهی که حکم از آن صادر شده است ارائه شود. سپس مراحل بررسی دادخواست و رسیدگی به اعتراض، همانند پرونده اولیه انجام گرفته و فرد باید منتظر نتیجه دادگاه باشد.

بررسی چند نمونه دادخواست اعتراض ثالث به‌منظور آشنایی با جزئیات این دادخواست و بالا بردن احتمال برنده شدن در دادگاه تجدید نظر می‌تواند به محکوم کمک کند. همچنین اگر سوالی در خصوص خرید و فروش مال غیر دارید اطلاعات لازم را در مقاله لینک شده مطالعه کنید.

دادخواست طاری

یکی دیگر از انواع دادخواست اعتراض ثالث، دادخواست طاری است. در این نوع از اعتراض ثالث، شخص معترض یکی از طرفین دعوا است که در جلسه دادرسی محکوم شده و به نتیجه دادگاه اعتراض دارد. در این شرایط این امکان وجود دارد که فرد برای اثبات حقوق و دفاع از منافع اعتراضی را به نتیجه دادگاه وارد کند و درخواست تجدید نظر داشته باشد.

در چنین شرایطی اگر، طرف دیگر دعوا نیز برای دفاع از حقوق خود به اسناد ارائه شده برای اثبات طرف دیگر اعتراض کند، اعتراض ثالث طاری اتفاق می‌افتد. اعتراض به این شیوه بدون دادخواست جداگانه نیز امکان‌پذیر است و رسیدگی به اعتراضات دو طرف در همان دادگاه اصلی انجام می‌شود.

دادخواست اجرایی

نوع اجرایی این دادخواست، بیشتر در مورد دادگاه‌های توقیف اموال اتفاق می‌افتد. بعنوان یک نمونه دادخواست اعتراض ثالث اجرایی می‌توان دعاوی مهریه را مثال زد. در دعاوی مربوط به مهریه، در صورتیکه زوج محکوم شود اموال وی مانند خودرو… توقیف می‌شوند. در چنین مواقعی اگر بعد از توقیف اموال شخص ثالثی به دادگاه مراجعه کرده و ادعای مالکیت مال توقیفی را داشته باشد می‌تواند آن مال را از طریق دادخواست اجرایی رفع توقیف کند.

ادعای مالکیت باید با سند رسمی باشد و شرط پذیرش آن توسط دادگاه، تاریخ تنظیم سند پیش از اعلام نتیجه دادگاه است. در صورتیکه سند مالکیت بعد از تاریخ توقیف تنظیم شده باشد، حکم پابرجاست و امکان اعتراض به آن وجود ندارد. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه با مشاوره حقوقی تلفنی تماس برقرار نمایید.

شرایط تنظیم دادخواست اعتراض ثالث

تنظیم دادخواست اعتراض ثالث در هر نوع، در صورتی امکان‌پذیر است که خواهان اعتراض شرایط لازم برای ارائه دادخواست را داشته باشد. بسته به نوع دادخواست شرایط اعتراض متفاوت است اما برخی مسائل مانند حضور شخص معترض در دادگاه، ارائه دادخواست به دادگاهی که حکم از آن صادر شده و… در تمام انواع اعتراض یکسان می‌باشد.

 

 

مرجع رسیدگی

مرجع رسیدگی به دادخواست‌های اعتراضی همان دادگاهی است که حکم اصلی در آن صادر شده است، بعبارت دیگر اگر دعوای اولیه که حکم برای آن صادر شده است در دادگاه کیفری باشد، برای اعتراض باید به دادگه کیفری مراجعه کرد.

رسیدگی به دادخواست اعتراضی، همانند دادخواست اصلی است و همان مراحل در بررسی دادخواست و مدارک انجام می‌شود بنابراین امکان خوانده شدن مجدد طرفین دادگاه اصلی به دادگاه اعتراضی نیز وجود دارد.

شرایط رسیدگی

بسته به نوع اعتراض، شخصی که به نتیجه صادر شده از دادگاه معترض است باید مدارک کامل خود را برای اثبات حق به دادخواست پیوست کند. شخص محکوم و شخصی که حکم به نفع او صادر شده است در دادگاه اعتراضی، هر دو خوانده هستند و حضور آن‌ها در جلسات دادرسی الزامی است. تا زمان اعلام نتیجه دادگاه اعتراضی، هیچکدام از طرفین حقی در مورد نتیجه دادگاه قبلی ندارند.

نمونه دادخواست

یک نمونه دادخواست اعتراض ثالث دارای بخش‌های مختلفی است. مشخصات کامل خواهان، خوانده یا وکلای قانونی آن‌ها که در پرونده‌های اعتراضی شخص سوم خواهان و دو طرف دعوای قبلی خوانده هستند، یکی از بخش‌های این دادخواست است.

1

 

همچنین دادگاهی که نتیجه اولیه در آن صادر شده و موضوع آن نیز باید دقیقا در دادخواست اعتراضی آورده شوند. دلایل فرد برای اعتراض و پیوست مدارک اثبات حق در صورت وجود از دیگر بخش‌های یک دادخواست اعتراضی می‌باشند.

اعتراض ثالث، راهی برای جلوگیری از خسارت در دعاوی

یک دادخواست اعتراضی خوب می‌تواند از خسارت‌های سنگین مالی برای شخص ثالث جلوگیری کند. برای تنظیم یک دادخواست قوی و افزایش شانس پیروزی در دادگاه “سایت مشاوران حقوقی” با ارائه مشاوره تخصصی حقوقی تلفنی کاملا رایگان و دیگر خدمات در این زمینه به شما کمک خواهد کرد تا با جزئیات دادخواست و مسائلی که شانس شما را برای پیروزی افزایش می‌دهد، آشنا شوید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
  • به اشتراک گذاشتن:

نظر دهید